Versier je kerstboom als een echte stylist
CENTURY 21

De kerstboom versieren? Dat moet zowat dé leukste klus van het hele jaar zijn. Je bent er even zoet mee, maar je krijgt enkele weken pure gezelligheid in de plaats. Hoe ga je als een echte pro aan het werk met die kerstverlichting en kerstballen?

Voorbereid aan het werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak plaats om je kerstboom te installeren zodat je er de komende weken van kan genieten.

Eerste vraag: ga je aan de slag met een echte of een plastiek boom? Met een echte boom moet je ervoor zorgen dat de takken mooi vallen eens hij uit het net komt. Zet je een plastieken boom in elkaar, dan moet je de takjes lostrekken zodat de boom voller toont.

Zorg dat hij stevig in zijn standaard staat en denk ook vooraf aan het plaatsen van de kerstboommand of kerstrok.

Moet je overigens nog een boom kopen en twijfel of je een echte of plastieken neemt? Weet dat een echte altijd echter aanvoelt, maar dat een plastieken veel duurzamer is.

Verrassend verlicht

Dan volgt de moeilijkste stap: de verlichting ophangen. Als je de verlichting vorig jaar mooi hebt opgeborgen, heb je geluk. Zo hoef je al niet eerst het snoer te ontwarren. Hang hoe dan ook de verlichting nooit horizontaal, maar verticaal in spiraalvorm op. Zo verspreid je het licht mooier. Heb je een grote boom, zorg dan voor een aantal metertjes verlichting. Anders loop je het risico meer dan één setje verlichting te moeten hangen. Aan kleuren geen gebrek: ga voor klassiek of warm wit of voor een setje die van kleur veranderen als je van kleurenlampjes houdt.

Slingers en een piek

Slingers en een piek of niet? Aan jou de keuze. Je hoeft niet voor de dikste exemplaren te gaan. Er bestaan ook fijnere slingers die je van top tot beneden perfect kan wikkelen. Geraak je nog aan de top van de kerstboom? Dan kan er nog wel een piek bij om je pronkstuk helemaal af te maken.

Kerstballen, en nog meer ballen!

Het leukste van de hele boom? De kerstballen natuurlijk. De kans bestaat dat je elk jaar wel wat moois ontdekt in de winkel. Dat maakt dat je al snel een mikmak van kleuren, groottes en variaties in je kerstballendoos hebt zitten. Toch is een boom op zijn mooist als hij in één thema kan schitteren. Ga voor een bepaalde kleur, maak het net te bont of houd het gewoon sober. Welke look je ook verkiest, zorg dat je kerstballen in verschillende maten koopt om de boom sterker te laten stralen. Hang ze zeker ook verder in de boom om diepte te creëren en hang een kleinere aan het uiteinde van een tak. Hang de boom niet helemaal vol, zodat je nog wat groen ziet. Moet je nog kerstballen kopen en heb je dieren of kinderen in huis? Ga dan toch best voor de onbreekbare exemplaren.

Mis je nog iets?

Nu je de hele tijd zo kortbij je boom hebt gestaan, is het tijd om vanop afstand even naar de boom te kijken. Is ie mooi gevuld, hangen de lichtjes goed? Mis je nog iets? Dan kan er altijd nog wat bij. Denk aan een kersentakje of wat nepsneeuw.

Rest je alleen nog in je zetel te gaan zitten en te genieten van je mooi versierde kerstboom! Geniet van een warm eindejaar!