Verhuren aan studenten: waarom dat echt wel voordelen heeft
CENTURY 21

Studenten maken een groot deel uit van de huurmarkt. In vele steden is er een tekort aan koten en zijn extra panden dus welgekomen. Wat zijn zoal de voordelen om als particulier aan studenten te verhuren?

Investeer eerst voor je eigen kind

Heb je zelf een studerende zoon of dochter? Dan is het interessant om zelf eerst een studentenkot voor hem of haar te kopen. Zo hoef je geen huur te betalen, maar zet je de investering om in rendement. Zo bespaar je maar liefst 400 euro (gemiddeld) per maand per kind. Is hij of zij afgestudeerd? Dan kan je later beslissen om het verder te verkopen of om het blijvend te verhuren.

Lagere investering

Wil je investeren, maar heb je niet zoveel budget? Weet dat een investering in een studentenkamer lager ligt dan van een woning. Wanneer je kunt investeren in een kamer die afgewerkt is en klaar is om in te trekken, hoef je je ook niet met renovatiekosten rekening te houden.

Weinig risico op leegstaand

Je loopt weinig risico dat de kamer niet verhuurd geraakt. In de meeste steden is er een tekort aan koten. Uiteraard moet je wel uitkijken naar een goede locatie. Koop je een woning waar je meerdere studentenkoten in kan onderbrengen en staat er toch eens eentje leeg? Dan kan je nog steeds rekenen op de inkomsten van de andere koten. Gemiddeld genomen verblijft een student toch drie à vier jaar op zijn kot, dus hoef je ook niet al te snel weer een nieuwe huurder te verwelkomen.

Zekerder van betaling

Wanneer je verhuurt aan een student zou je nog verwachten dat je niet altijd zeker kan zijn van je huurinkomsten. Niets is minder waar. Doordat de ouders garant staan voor hun studerend kind, ben je er zeker van dat je op jouw huur kan rekenen.

Extra bewoner

Een student in huis brengt leven in de brouwerij. Wanneer je verhuurt en zelf in je huis woont, kan je dat letterlijk nemen. Woon je in een grote woning en vind je het nog wel fijn dat er een persoon extra onder je dak woont, dan kan een student het geheel wat opvrolijken. Bekijk uiteraard eerst of dit in jouw woning kan.

Minder eisen

Studenten stellen gemiddeld genomen minder hoge eisen. Ze letten vooral op de ligging, kwaliteit en prijs. De woning moet uiteraard voldoen aan alle kwaliteitsnormen, maar je hoeft er geen te duren keuken of badkamer in te installeren. Een standaardkot kan dus al ruim volstaan.

Op zoek naar een ideale investering? Je vindt verschillende panden, studio’s of koten in een kwaliteitsvol aanbod.