Een vastgoedkantoor openen: als zelfstandige of onder een sterk netwerk?
CENTURY 21

Ben je van plan of heb je interesse om een vastgoedkantoor te openen? Wil je dat als zelfstandige doen, of als onafhankelijke kantoorhouder onder de koepel van ’s werelds beste vastgoedketen? Wik en weeg vooraf goed alles af, van de verwachtingen tot de investeringen die je doet.

Bij CENTURY 21 geven we je een leidraad voor de opstart van een kantoor, maar tegelijk krijg je ook de vrijheid om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Hoe start je op?

Onder de vlag van CENTURY 21 start je een eigen onafhankelijk kantoor, met een eigen naam en eigen juridisch kader. Je schakelt zelf iemand in die vertrouwd is met boekhouding of fiscaliteit. Andere verplichtingen of verantwoordelijkheden leggen we niet op. Wel beveelt CENTURY 21 aan om aan te sluiten bij CIB, de confederatie van immobiliënberoepen. Je hoeft niet alleen de markt op te gaan om een geschikte locatie te zoeken. We houden rekening met jouw voorkeur en matchen met de regio waarin CENTURY 21 kans tot uitbreiding ziet.

Van plan tot uitvoering

We helpen je om een volwaardig businessplan uit te werken en begeleiden je van bij de opstart. De belangrijkste doelstelling is dit businessplan in realiteit om te zetten, met meteen een focus op groei. We berekenen een minimaal omzetbedrag, afhankelijk van met hoeveel medewerkers je opstart. Het businessplan is ook gekoppeld aan de franchiseovereenkomst. Dit stel je op in samenwerking met een CENTURY 21-adviseur.

Of je nu als zelfstandig kantoorhouder of onder de CENTURY 21-koepel opstart: de meesten starten een kantoor alleen of als koppel. Vanuit CENTURY 21 motiveren we kantoorhouders om hun kantoor niet alleen te blijven runnen. Ook stagiaires kunnen een kans tot ontplooiing krijgen.

Wat kost een opstart?

Een nieuw kantoor oprichten onder de CENTURY 21-koepel brengt kosten met zich mee, maar je weet wel meteen waar je aan begint. Tegenover de investering staat een intensieve begeleiding tijdens de opstart, een continue opvolging en advisering doorheen de uitbouw, een sterk merk, en het gebruik van nationale marketingcampagnes.

Wat brengt het op?

Als kantoorhouder ben je ongetwijfeld benieuwd naar de opbrengsten. Deze zijn afhankelijk van de opbrengsten die je zelf kan genereren. Als startend kantoorhouder streef je idealiter naar de verkoop van drie panden per maand. Naarmate het kantoor groeit, kan dat aantal opgetrokken worden.

Waarom CENTURY 21?

CENTURY 21 is het grootste makelaarsnetwerk ter wereld en in België. Met 25 jaar ervaring in België en meer dan 10.000 kantoren wereldwijd zijn wij de evidente keuze.

 • Je kan rekenen op continue ondersteuning.

 • Je krijgt gratis je eigen CENTURY 21-website en ontvangt leads van onze nationale CENTURY 21-website.

 • Je kan viermaal per jaar een beroep doen op onze business consultants.

 • Je maakt deel uit van een echte groep, waarin alle kantoren elkaar helpen, ondersteunen en ervaringen uitwisselen.

 • Je mag rekenen op samenwerkingen tussen CENTURY 21-kantoren, die vastgoedtransacties over het hele land en zelfs over de hele wereld mogelijk maken.

 • Je neemt deel aan interne trainingen, bijscholingen en opleidingen.

Dankzij volgende troeven heb je een mooie kans om als verkooppartij rond de tafel te zitten:

 • Een nationale dekkingsgraad.

 • Een goed imago.

 • Een brede waaier aan prospecten gezien onze positie als middenveldspelers.

 • Samenwerkingsverbanden tussen de kantoorhouders. Wanneer een koper van een vakantiewoning aan zee eerder een beroep deed op een CENTURY 21-kantoor aan de kust, zal deze zijn collega in het binnenland de kans geven om de woning van deze eigenaars te verkopen.

 • Een onvoorwaardelijke kwaliteitscontrole. Bij elk afgesloten contract mag een eigenaar rekenen op kwaliteitsgarantie. Is hij niet tevreden over de geleverde service tijdens de verkoopperiode, dan mag de eigenaar zonder meer opzeggen. Voor eigenaars is deze werkwijze een garantie.

Heb je interesse om een vastgoedkantoor onder de vlag van CENTURY 21 op te starten? Neem vrijblijvend contact op!