Zo maak je je huis herfstgezellig
CENTURY 21

In deze tijd van het jaar vertoeven we vaker thuis. En dan is thuiskomen leuker in een gezellig huis. Met deze tips maak je het niet alleen herfstgezellig in je huis, maar ben je zelf ook klaar om de koudere maanden te trotseren.

Draperen maar, die dekentjes

Met zijn allen besparen we heel wat energie. Dus halen we onze dekentjes boven om helemaal onder te kunnen zitten. Drapeer ze overdag gewoon over je zetel.

Met bijpassende kussens heb je zo je zetel heel knus gedecoreerd. Variëren van kleur en materiaal is uiteraard toegestaan! Velours of fluweel zijn erg gewild voor een zetel, poef of plaid. Ook prints zijn leuk, om eens wat extra structuur te brengen.

Steek een heerlijk geurkaarsje aan

Theelichtjes, hoge of stompkaarsen: ze geven meer dan een behaaglijk gevoel. Ze brengen niet alleen licht, maar als je een geurkaars koopt, kan je typische wintergeuren zoals mahonie- of cederhout, den of patchoeli verspreiden.

Dim die lichten

Ook om op elektriciteit te besparen, draaien we de verlichtingsknop minder snel aan. Toch is het belangrijk om wel degelijk licht te brengen in huis in deze donkere tijden. Vervang energieverslindende lampen door ledlampjes met dimfunctie. Zo kan je naargelang je mood de lamp aansteken. Moet je nog een lichtplan opmaken voor bij je thuis? Denk dan niet alleen aan functioneel licht, maar ook aan sfeerverlichting. Leg warme en mooie kleden

Gedaan met een koude vloer! Een extra warm vloerkleed maakt het ook gezelliger in je zithoek. Het leuke is dat je er ook gewoon eens op kan gaan zitten. Ook een tafelkleed maakt het wat frivoler. Dat kan je ook al eens wisselen om wat variatie te brengen.

Decoreer met bossprokkels

We bedoelen het heel letterlijk: haal de afgevallen bladeren en andere sprokkels uit het bos gewoon binnen. Je kan er een gedroogde herfstslinger van maken of een stilleven van takjes en kastanjes op je schouw draperen. Laat alles goed drogen voor je het binnen legt en bespuit blaadjes met een koperspray. Ook pompoenen lenen zich perfect om in huis te zetten. Je hoeft er natuurlijk niet het grootste exemplaar uit te pikken. Hol ze uit en plaats er een kaarsje in.

Tik dat vintage spulletje op de kop

Ben je fan van vintage? Dan geven spullen zoals een antiek meubeltje of oude vaas je interieur een bijzondere warme uitstraling. Overdrijf best niet met het aankopen van zulke prullaria. Creëer iets nieuws

Het koudere weer of regendagen zijn ideaal om bepaalde klusjes op te knappen, zoals bv. dat ene kastje herschilderen. Meteen heb je iets ‘nieuws’ in huis! Je hoeft overigens niet voor lichte kleuren te gaan om het in deze donkere tijd licht te maken. Integendeel, ga voor bordeaux of donkerbruin. Heb je nog een hoekje op overschot of heb je een knusse ruimte vlak bij het raam, creëer er dan een apart leeshoekje, zodat je ook met die hobby weer gezellig verder kan in deze periode.