De troeven van een vakantiewoning aan zee
CENTURY 21

Meer dan eens heerlijk uitwaaien aan de Belgische Kust? Dan is een vakantiewoning meer dan het overwegen waard. Voor eigenaars betekent het een zonnige tweede thuis waar je volop met kinderen, familie en vrienden kan genieten.

De coronacrisis heeft de interesse in een tweede verblijf nog doen toenemen. Meer zelfs: door de afgelopen twee jaar hebben we vakantie in eigen land weten te waarderen. We zijn beginnen nadenken over onthaasting en snakken mogelijk sneller naar rust en tijd voor onszelf. Die deugden vind je op vakantie, op een plek waar je je thuis voelt. De troeven van een vakantiewoning aan onze kust: genieten, ontspannen en nietsdoen.

Om te beginnen is de kust een tweede thuis vlakbij. Ouders met kinderen, medioren en senioren beleven er mooie dagen en vakanties. De kuststeden zijn dé hofleverancier van het goede leven, op een rustig terrasje of in een trendy strandclub. Zowel voor de kleine geneugten als voor een topdiner telt de kust tientallen aanraders. In elk seizoen presenteert de kust het beste van zichtzelf. Elke badplaats heeft zijn eigen karakter en met de kusttram rijd je vlot heen en weer. Ben je eerder fan van de actieve vakantie? Dan is fietsen langs de vele routes en fietsnetwerken (met knooppunten) zeker iets voor jou. Wandelaars ontdekken via de wandelnetwerken niet alleen de mooiste natuurplekken, maar ook het gekoesterde erfgoed.

Ruime keuze tussen aantrekkelijk vastgoed

Ben je op zoek naar een tweede verblijf aan de kust? Dan is er aan variatie geen gebrek. Uiteraard steken de appartementen er logischerwijs met kop en schouder bovenuit, gevolgd door studio’s aan de dijk maar ook in bruisende stadscentra en mooie villa’s en bungalows in glorieuze erfgoedwijken.

Wil je volop genieten? Dan moet je gaan voor het zicht op zee. De ligging (zeezicht of niet) zal voor een groot deel de prijs bepalen, maar je doet er ook goed aan om bij je vastgoedmakelaar te informeren of er bij de iets oudere appartementen of studio’s op korte termijn kosten nodig zijn voor renovatie of dergelijke. Zo kom je te weten of je nog een spaarpotje moet aanleggen.

Meer tijd met familie en vrienden

Wil je meer quality time doorbrengen met je gezin, familie of vrienden? Dan kan je geen fijnere tijd bedenken dan de tijd aan zee. Je bent er dan ook snel een weekendje tussenuit. Zo vaak je kan, kan je tijd doorbrengen in je tweede thuis.

Tot slot, om het nog interessanter te maken: lenen voor een vakantiewoning is een goed idee, want het levert fiscale voordelen op. De Vlaamse woonbonus is afgeschaft voor de eigen woning, maar voor een tweede woning gelden nog de federale belastingvoordelen. Dit betekent dat je voor de kapitaalaflossingen van de lening een belastingvermindering krijgt.

Interesse in vastgoed aan onze Belgische Kust? Bekijk ons ruime aanbod. Onze vastgoedexperts aan de kust helpen je ook heel graag verder!