Kleiner of rustiger wonen? Signalen die zeggen dat je wil verhuizen
CENTURY 21

Een leven lang in dezelfde woning blijven? Weinig mensen die het nog zo doen. Meestal ligt een signaal aan de basis om een verhuis naar een nieuwe woning te overwegen.

1.      Je wil graag groter wonen

Je woonde alleen in een appartementje en hebt plannen om te gaan samenwonen? Stel ze niet uit. Met twee sta je financieel sterker en kan je een nieuwe, grotere woning zoeken.

Ook wanneer er gezinsuitbreiding op komst is, of je gewoon al aan uitbreiding denkt, is het uiteraard heel handig om meer ruimte te hebben. Denk maar aan meer slaapkamers of een zolder, een ruimere badkamer of leefruimte, meer opbergruimte. En vaak is ook een tuin een mooie meerwaarde voor wanneer er kinderen zijn.

2.      Je wil net liever kleiner wonen

Eens het pensioen (bijna) bereikt is en de kinderen het huis uit zijn,  durft de woning te groot aanvoelen. Het is ook niet echt fijn om rond te lopen op een leegstaande verdieping waar vroeger de kinderen sliepen. Compacter wonen zal eens zo aangenaam wonen zijn. Het voelt minder verlaten aan, en er is minder poetswerk en onderhoud.

3.      Je wil dichter bij je familie/werk wonen

Wanneer het woon-werkverkeer heel wat uren opslorpt, kan een woning dichter bij je werk deze frustraties wegnemen. Zo heb je alleen maar meer vrije tijd.

Ook kan het zijn dat je familie of vrienden mist, die te ver weg wonen. Dichter wonen, betekent mogelijk meer bezoekjes.

4.      Je wil van meer rust genieten

Een lawaaierige straat of buurt, te veel spelende kinderen, of een buurt waar het vroeger wel aangenaam wonen was, maar door de jaren heen niet meer: het kan zijn dat je snakt naar meer ademruimte. Een plaats waar je tot rust kan komen en jezelf kan zijn: het is iedereen gegund.

5.      Je wil meer beleven

Ook het omgekeerde van ‘meer rust’ kan helemaal waar zijn. Mogelijk wil je verhuizen van een dorpscentrum naar de stad om meer te beleven. Cultuur, uitstapjes, gastronomie: in een stad valt er nu eenmaal meer te beleven.

6.      Je wil niet renoveren

Een woning die ouder wordt, vraagt om een renovatie of opfriswerken. Mogelijk heb je er geen zin in of geen budget voor. Zie je het helemaal niet zitten? Laat dan de grotere werken voor wat ze zijn, en focus je op een instapklare woning waar geen kosten aan zijn.

Een nieuwe woonst zoeken, je huidige woning te koop stellen en verhuizen zijn uiteraard tijdrovend. Maar je zal je nadien zeker eens zo goed voelen in je nieuwe woning.

Of je nu op zoek bent naar een appartement of woning in de stad of het dorp: op onze website maak je ongetwijfeld de beste keuze!