Waarom kopen in het voorjaar en verhuizen tijdens de zomer zo populair is?
CENTURY 21

Vele gezinnen en koppels zoeken tijdens het voorjaar naar een woning om tijdens de zomer te kunnen verhuizen. De lente is een ideale periode om uit te kijken, gezien woningen en tuinen er op hun mooist uitzien. Koop je nu, dan kan je je opmaken voor een verhuis tijdens de zomer.

Het voordeel van een plaatsbezoek tijdens het voorjaar:

  • Je kan op zoek naar mooie lichtinvallen in de woning.

  • Je voelt meteen een aangename sfeer. Zo kan je je meteen inbeelden hoe fijn het genieten moet zijn op het terras.

  • Het blijft ook langer licht waardoor een bezichtiging tijdens een ondergaande zon toch ook nog kan.

  • Je aanschouwt een tuin in bloei met een gezond gazon, of bomen en beplanting in bloei.

Traditioneel gezien staan er meer woningen op de markt. In de zomer zijn er dat procentueel wat minder. Het is zeker niet bewezen dat je een hogere prijs betaalt als je een huis tijdens het voorjaar koopt. Over het algemeen zijn er geen seizoenspieken. 

Verhuizen tijdens de zomervakantie

Wanneer je een woning koopt, verlijdt de akte maximaal vier maanden later. Bij een aankoop in het voorjaar is de kans dus groot dat je tijdens de zomer verhuist. Heel handig wanneer je dat kan doen tijdens je vakantiedagen.

Een mooie extra: heb je hulp van familie of vrienden tijdens je verhuismomenten? Dan kan je er nadien een barbecue aan vastkoppelen. Een extra motivatie om hen jou te hulp te laten schieten.

Tips wanneer je tijdens de zomer verhuist, en het bovendien erg warm is:

1.       Voorzie verkoeling

Je zal zien dat je net de heetste dagen van de zomer hebt uitgepikt. Denk aan verkoeling tussendoor met een ventilator, voldoende water en verkoelende gezichtsspray.

2.       Plan om zoveel mogelijk van de verhuis tijdens de koelere ochtend of avond te doen. Zware inspanningen onder de hete middagzon zijn geen aanrader.

3.       Win tijd door vooraf alle dozen goed van een label te voorzien. Zo plaats je alle dozen in de juiste ruimte en kan je uitpakken wat je nodig hebt.

Veel succes met de zoektocht, aankoop, planning en verhuis! Moet je eerst nog een huis vinden? Bekijk dan hier ons uitgebreide aanbod.