Wat vastgoedstyling inhoudt
CENTURY 21

Om een woning te koop te zetten, moet je wel wat moeite doen. Het volstaat niet om pas bij je verhuis de woning helemaal leeg te maken. Met de nodige aandacht en focus op de verkoop zal jouw woning ook sneller een nieuwe eigenaar hebben. Dat kan wanneer je vastgoedstyling inzet.

Vastgoedstyling is het neutraal inrichten van je woning wanneer je deze te koop zet. Het is namelijk van belang om je woning er niet te persoonlijk te laten uitzien, zodat elke kandidaat-koper er meteen een klik mee kan voelen.

Een eerste indruk over een woning blijft de belangrijkste. Een kandidaat-koper moet bij één bezoek kunnen aanvoelen of hij er zijn thuis in kan zien. Dat lukt niet wanneer er veel rommel aanwezig is of veel persoonlijke spullen in de woning zichtbaar zijn. Als eigenaar van een woning is het moeilijk om afstand te nemen van je woning. Na vele jaren is de woning jouw thuis en kan je er niet met een objectieve blik naar kijken.

Grote kuis?

Verhuizen moet je toch doen, dus kan je maar beter al vooraf grote kuis houden en heel wat wegbergen. Komt de woning wat donker over, dan kan je met een lichte tint verf heel wat licht in de woning brengen. De grote investering doe je vooral door er zelf energie in te steken, maar eerst door te zien dat het nodig is om er aandacht aan te schenken.

Je woning ‘stylen’ levert als voordeel op dat je woning sneller verkocht wordt, en dat aan een correcte prijs.

De 6 stylingtips voor vastgoedsucces:

Voer klusjes uit: laat geen deuren piepen of plinten loshangen.

Laat niets rondslingeren en toon zo groot mogelijke ruimten.

Zorg voor een aangename geur: ontstop het toilet en poets.

Haal oude meubels en persoonlijke spullen weg.

Verlucht en verlicht: zet de ramen open en trek de gordijnen ook open.

Laat de tuin er netjes bij liggen en zorg voor mooi groen.

In deze blog overlopen we wat je nog zoal kan doen.

Krijg je de verkoop van jouw woning niet helemaal op een rijtje gezet? Dan baat de hulp van een professional. Er bestaan gespecialiseerde vastgoedstylisten. Maar ook de vastgoedmakelaar weet hoe hij jouw woning perfect verkoopklaar maakt. De makelaar levert ook prachtig beeldmateriaal af, dat gebruikt wordt voor promotie bij de verkoop.

Benieuwd hoe we dat klaarspelen? Neem contact op! We hebben ook bij jou in de buurt een kantoor dat jou graag verder helpt.