De 3 manieren om een bod uit te brengen
CENTURY 21

Op een woning bieden, doe je alleen maar als je grote interesse hebt. Vandaag bestaan er meerdere opties. Het loont de moeite om ze te leren kennen, zodat je weet hoe je op jouw droomwoning kan bieden.

1.   Telefonisch of schriftelijk bieden

De meest gekende manier om een bod over te maken, is rechtstreeks aan de verkoper, notaris of vastgoedmakelaar waarbij de woning te koop wordt aangeboden. Veelal gebeurt dit schriftelijk of via een sms, zodat je over een schriftelijk bewijs beschikt. Wanneer het bod telefonisch wordt overgemaakt, is het eveneens bindend. Een aanrader is om het bod te laten nalezen door een vastgoedexpert.

2.   Bieden onder gesloten omslag

Gezien de grote drukte op de vastgoedmarkt – en vooral door het toedoen van corona – is het bieden onder gesloten omslag nu sterk in opmars. Deze formule wordt gebruikt wanneer meerdere kandidaat-kopers de vraagprijs of een bedrag hoger dan de vraagprijs willen bieden. Na de afgesproken biedperiode worden alle omslagen geopend en kiest de verkoper er het beste bod uit.

Uiteraard verloopt de voorbereiding vooraf net als bij een andere verkoop. Het vastgoedkantoor regelt de bezichtigingen en geeft een minimale richtprijs mee. Als kandidaat-koper heb je via deze weg geen zicht op het aantal biedingen, of op het hoogst geboden bedrag.

3.   Online bieden

Nieuw op de markt is Bidimo, een online biedingsplatform exclusief voor vastgoedmakelaars. Dé nieuwe manier om jouw woning vlot te verkopen aan de hoogst haalbare verkoopprijs. 

Bidimo biedt alvast de mogelijkheid om je grondig voor te bereiden op de bieding. Dat gebeurt wel samen met andere potentiële kopers. Je voert het bod online en transparant in, zodat je zelf ook in real time de biedingen kan volgen en kan aanpassen als je dat wil. Je krijgt ook steeds een melding wanneer jouw bod overschreden werd door een andere kandidaat-koper. De termijn van de biedingsperiode bedraagt tussen de 2 en 5 weken. Daarna heeft de verkoper 48 uur de tijd om een keuze te maken tussen de verschillende biedingen.

Ook CENTURY 21 ziet de voordelen van deze interessante manier van online bieden. Veel van hun kantoren doen intussen al een beroep op Bidimo.

Heb jij ook een woning die je graag via dit nieuwe biedingsplatform zou willen verkopen ? Neem dan contact op met een CENTURY 21-kantoor bij jou in de buurt.