Een alternatieve mooie extra? Investeer in vastgoed
CENTURY 21

Veilig, rendabel en zorgeloos investeren in vastgoed voor onze klanten zo makkelijk als kinderspel maken. Vanuit die gedachte is onze samenwerking met REALIS ontstaan. En niet toevallig kiezen meer en meer investeerders vandaag voor hun toonaangevende all-in formules met verregaande ontzorging. We laten onze partner Peter Vanmaldeghem, oprichter van REALIS, aan het woord.

“REALIS wil de best mogelijke oplossing zijn voor dat deel van de investeerder zijn vermogen dat hij/zij in (eigen) vastgoed wil investeren. Niet zozeer om in te wonen, maar puur als investering, om er een veilig en zorgeloos rendement uit te halen”, zo stelt Vanmaldeghem. 

“Daarbij zijn er accenten bij zowel volle eigendom als vruchtgebruikformules die de ene investeerder beter liggen dan de andere. Wij vertrekken vanuit het budget en de profielwensen van de investeerder, om zo de juiste balans op te maken en als specialist zeer goed te kunnen adviseren welke type vastgoed en welke formule het beste bij hem of haar past. Vervolgens bieden we dan een ruime keuze tussen duchtig gescreende projecten van ontwikkelaars aan in de diverse niches van residentieel vastgoed.”

Waar let je best op wanneer je investeert?

“Er bestaan geen vormen van vastgoed zonder aandachtspunten, net zoals dat bij financiële beleggingen het geval is. Heb je helemaal geen tijd, wil je maximale ontzorging of ben je een startende investeerder, kies dan voor de voordelen van vastgoedfondsen of -stenen, maar zonder de nadelen zoals terugkerende kosten, weinig transparantie of een relatief duur beheer.” 

“De beste tips:

Staar je niet blind op uw eigen regio, het zou al moeten lukken dat er zich vlakbij uw thuishaven een vastgoedinvestering bevindt die dan ook nog eens het beste past bij jouw profiel en wensen. Dat zal je bij aandelen ook niet hebben!

Zorg dus eerder dat u echt kan kiezen voor datgene dat echt past bij uw eigen aandachtspunten, bv.:

  • Liever iets minder maar erg langdurig vast rendement?

  • Tuk op een bepaalde niche, en is dat wel verstandig?

  • Welke fiscale huurinkomsten passen het beste bij jou als particulier of vennootschap?

  • Zie je graag met eigen ogen het bewijs van een goede investeringsformule?

  • Wil je direct rendement, of mag het even wachten?

Hoewel er zeker goede vastgoedontwikkelaars op de markt zijn, kan je best opletten voor rechtstreekse aankoop bij ontwikkelaars. Beveilig u door samen te werken met een onafhankelijke specialist, in ons geval zelfs met 23 jaar erkende ervaring. Zo kies je niet tussen enkele toevallig eigen ontwikkelde projecten, maar uit een echte objectieve selectie met kwaliteitslabel.”

Is investeren in vastgoed vandaag (nog) wel een goed idee?

“Het beste bewijs is geleverd: elke euro rendement van elke eigendom van elke eigenaar werd ook de afgelopen crisisperiode maandelijks netjes uitbetaald door REALIS en partners. Dat maakte van onze investeerders nog trouwere klanten. We raden op geen enkele wijze de investeerder af zijn/haar vermogen te spreiden, maar besef zeker dat niet alleen de betere vastgoedfondsen heiligmakend zijn. Met nog lange tijden van inflatie voor de deur, het verwachte aanhouden van prijsstijgingen (= meerwaarde voor wie er op tijd bij is!) en (slechts) licht stijgende rentes (als zich dat al doorzet), liggen er gouden maanden voor de boeg voor wie zich goed laat informeren. Vastgoed zal op lange termijn immers voordeliger blijven dan verliesboekjes of volatiele aandelen, maar … “now is the time!” 

Welke twijfels of vooroordelen leven er rond investeren in vastgoed? “Door de groeiende drang naar verregaande ontzorging (“regel het!”) merken we dat de meerderheid van de investeerders de mogelijke aandachtspunten van een vruchtgebruikformule er graag bij nemen. Maar dan wel als die sterk onderbouwd zijn. Bijv: gaat de uitbater van uw City of Care Flat wel betalen? Wij zorgen er dan ook voor dat de contractueel geleverde rendementen ook maximaal worden nageleefd door bepaalde vormen van garanties en/of hoge eigen vermogens van de uitbaters. Niet moeilijk dat die vruchtgebruik formules een daverend succes kennen als je weet dat je wordt uitbetaald onafhankelijk van de verhuur van jouw unit, er geen onderhoudskosten zijn, je inkomsten geïndexeerd worden, en bovendien onbelast zijn! Onze collega’s van CENTURY 21 vonden het ook (terecht) ‘te mooi om waar te zijn’, tot hun directie ons op de korrel nam, en zag dat ons verhaal na een opbouw van 23 jaar helemaal klopt.”

“Omdat die kritische zorg in het belang van de klant ook tot ons eigen DNA behoort, sloegen we daarna vlot de handen in mekaar met CENTURY 21. Twee marktleiders die zichzelf en hun klanten versterken door liever een doorwinterde oplossing aan te beiden dan iets half zelf te proberen, dat getuigt voor mij van het mature inzicht dat het belang van de klant voorop staat. En wie daarvoor durft kiezen, ook beloond zal worden met erkenning door de klant, die trouwens voor alle overige diensten van (her)verkoop en huur des te liever op de vaste waarde van CENTURY 21 zal blijven rekenen.”

“In een compacte afspraak leggen we samen met CENTURY 21 graag uit waar het op neerkomt, en bij interesse volgen wij vrijblijvend verder op richting uw zorgeloze investering.

We maken voor de volledigheid ook de vergelijking tussen waardepapier en klassiek residentieel vastgoed in volle eigendom: het lagere rendement van een niet altijd met onderpand gewaarborgd waardepapier kan moeilijk op tegen een met financiering gehefboomd rendement op investeringen in de eigen stenen. De voordelen die gepaard gaan met slim investeren in vastgoed in volle eigendom zijn onder andere:

  • Transparante kosten die een echt nettorendement bieden.

  • Al dan niet met gewaarborgde inkomsten, van solvabele spelers.

  • Een hoge kans op realistische meerwaarde dankzij selectie door experts en enorm gestegen vraag naar de betere huurappartementen.

  • Toegang tot een geschikte leningsvorm met scherpe voorwaarden via de juiste relaties.

  • En evengoed hier geldt het ontzorgende karakter, wat via REALIS ook mogelijk is op het meer klassieke nieuwbouw vastgoed.”

REALIS, onze én uw partner

Maak kennis met de projecten van Realis, en geef ons bij enige interesse gerust vrijblijvend een seintje. Wij zullen dan noteren waar u persoonlijk het meeste belang aan hecht en aan welk budget besteding u eventueel denkt, waarna we voor een vlotte overgang zorgen om snel, makkelijk en vrijblijvend advies te krijgen van onze gespecialiseerde tak/partner.

U geeft er niet aan uit, u kan in het slechte geval enkel iets bijleren! We gingen per slot van rekening in zee met een erkende marktleider, en volgen het traject met u mee zoveel of zo weinig als waar u zich comfortabel mee voelt.

Welkom in ons uitgebreide dienstenpakket! We kijken er erg naar uit uw vragen door onze REALIS-Squad te laten beantwoorden.