Een vakantiewoning: niet langer een droom
CENTURY 21

Voor altijd met vakantie kunnen gaan, naar een tweede thuis? Je bent niet alleen met deze droom. De interesse in vakantievastgoed, ook in het buitenland, groeit weer.

De coronacrisis heeft de interesse in een vakantiewoning niet doen verdwijnen, verre van zelfs. Waar vorig jaar de kust en de Ardennen lonkten, durven kandidaat-kopers nu weer naar het buitenlands vastgoed te kijken. Spanje blijft sterk scoren, met een grote voorliefde voor regio’s zoals Costa Blanca, Murcia en Malaga. Landen zoals Frankrijk en Portugal scoren nu wel minder goed, ten koste van Nederland en België. Een huisje kortbij waar je altijd naartoe kunt, wint blijkbaar toch van het idee van een huis in de zon. Hoewel …

Heerlijk genieten

Laten we even wegdromen van een vakantiewoning onder een zuiderse zon. Op een locatie vlak bij de kust, een plaats waar de zon altijd schijnt en waar je kunt kiezen om een duik te nemen in de zee of in het zwembad. Telkens je terugkeert naar je vakantiewoning, ontdek je iets extra’s: een heerlijk restaurant, een authentiek winkeltje, of gewoon rust in de natuur. Bij het begin waan je je toerist tussen de vele anderen. Maar hoe vaker je terugkeert, hoe meer je een thuisgevoel ervaart. Het zwembad is een extra deugddoende troef.

Tweede verblijf kopen

Voel je het kriebelen om een vakantiewoning te kopen? Met dit kleine stappenplan wordt de aankoop een succes:

1. Ontdek het land: welke regio spreekt je het meest aan? Waar zie je jezelf meermaals terugkomen?

2. Kies een omgeving die jou het beste ligt, vlak in een centrum, met zeezicht, winkels en restaurants in de buurt.

3. Ben je te vinden voor een nieuwbouwappartement of ga je eerder voor een authentiek villaatje?

4. Oriënteer je eerst online om een idee te krijgen van de mogelijkheden en prijzen, boek daarna een inspectietrip om de woningen te bekijken. En vergelijk voldoende.

5. Overweeg daarna zeker om hulp van een specialist zoals een advocaat in te schakelen in het vakantieland of vanuit België.

Vakantiewoning verhuren

Wanneer je besluit om te investeren in een Belgische vakantiewoning, kan je eigen vakantieplezier en verhuur combineren. De interesse van vakantiegangers om een periode in eigen land door te brengen, blijft ook deze zomer nog overeind. Je bent dus verzekerd van verhuur. Uiteraard richt je dan wel alle ogen op een goed gelegen tweede verblijf.

De aankoop van een vakantiewoning niet langer uitstellen? Dan helpen wij je graag verder.

CENTURY 21 heeft niet alleen vakantiewoningen aan onze Belgische kust in het interessante aanbod. We laten je meer dan alleen wegdromen tussen de tweede verblijven in Frankrijk en Spanje.

En wie weet kan jij volgende zomer genieten van je eigen tweede verblijf.