Waarom toch huren?
CENTURY 21

Wanneer de financiële middelen er niet zijn om een woning aan te kopen, blijft huren gelukkig een optie om toch nog over een woning te kunnen beschikken. Maar er zijn nog andere redenen om huren niet zomaar uit te sluiten.

Je kan huren bekijken als geld dat je door het raam naar buiten werpt. Maandelijks betaal je een bedrag zonder dat de woning jouw eigendom wordt. Daartegenover staat dat de maandlasten wel behoorlijk lager liggen. Zo betaal je geen onroerende voorheffing en zijn grootse renovatiewerken niet voor jouw portemonnee. Maar er zijn nog wel meer voordelen aan huren.

Flexibel

Door te huren, ben je niet aan de huidige woning gebonden en kan je dus veel sneller de beslissing nemen om opnieuw te verhuizen. Zo leer je niet alleen andere mensen kennen, maar ook andere steden en buurten. En misschien nog het interessantste: je kan je erg flexibel opstellen voor de arbeidsmarkt.

Het is moeilijk op voorhand te weten of je een woning leuk gaat vinden om in te wonen. Met huren kan je verschillende locaties en woningen 'testen' om vervolgens pas te concluderen wat jouw voorkeur geniet. Nadien maak je een definitieve keuze en investeer je toekomstgerichter. Zeker voor de eeuwige twijfelaars kan dit een interessante piste zijn.

Geen kapitaal nodig

Om een woning te huren, heb je geen groot kapitaal nodig. Je hoeft nog geen eigen middelen te hebben om toch op eigen benen te staan. Uiteraard zal je wel een huurwaarborg op tafel moeten leggen, maar daar blijft het dan ook bij.

Samenwonen

Heb je nog geen partner met wie je wil samenwonen, maar wil je wel samenwonen en zo de kosten delen? Dan kan dat perfect met een familielid, een vriend of zelfs een vreemde.

Onderhoud

Je hoeft je als huurder ook niks aan te trekken van het groot onderhoud van je woning: kosten aan het dak, het buitenschilderwerk, sanitaire en elektrische installaties … Die zijn allemaal voor de eigenaar. Je maandlasten liggen daardoor een pak lager, maar daar staat wel tegenover dat de woning niet jouw eigendom wordt.

Korte termijn

Huren kan ook een voordeel zijn wanneer je op de korte termijn denkt. Zo kan het als starter interessant zijn om te huren, terwijl je intussen geld kan opzijzetten om voor je eigen woonst te sparen. Ook wanneer je over een woning beschikt en bv. een appartement op plan wil kopen, loont het de moeite om tijdens deze periode te huren als je woning al verkocht is, in plaats van een overbruggingskrediet aan te gaan.

Beschik je niet meteen over het budget om een woning te kopen of heb je andere redenen om te huren?

Dan kunnen wij jou verder helpen. Zoek en vind hier jouw huurwoning, of neem contact met ons op.